Ansiktskräm 101

Hej allihopa!

Som alla vet (hoppas vi!) är en bra grund det viktigaste i makeupen, och då talar vi inte om foundationen, utan något mycket viktigare som kan vara anledningen till att du har bra eller dålig hy, dvs hur du tvättar ansiktet och smörjer in dig med produkter som passar just för dig. Vi tänkte stegvis rada basic fakta om hur du får bra och ren hy. och därigenom kan lägga en snyggare makeup:

För fet hy

När man har fet hy så ser den ofta oljig och blank ut, och man känner ständigt att man vill pudra på lite extra för att dölja sina skavanker. Men detta hjälper ju enbart någon timme om ens de, därför måste man istället behandla hyn rätt.

Det är viktigt att rengöra ansiktet rätt. Man ska inte använda produkter som torkar ut hyn, många tror att bara för att man har fet hy ska man undvika fuktgivande krämer, MEN det är de inte utan de tillsätter fukt som gör hyn starkare, mer strålande utan att för den skull göra den mer fet. Man ska försöka hitta produkter som innehåller mjölksyra vilket har en egenskap av att ta bort det feta i hyn, det hjälper mot acne.

En bra fuktkräm är det bästa du kan ha i necessären, men se till att den är fettfri, se till att den innehåller så mycket fukt som möjligt eftersom det gör så att hyn inte producerar lika mycket fett. Något som även är bra för den feta hyn är produkter med aloe vera då det verkar lugnande mot hyn och får bort det feta/oljiga och även hjälper mot de som har acne.

Peeling är väldigt bra att använda 2-3 ggr i veckan då den rensar bort all smuts och döda hudceller och ser till att du inte får lika mycket porer. Men lägg inte i närheten av ögat då huden där är mycket känsligare. Sedan finns det olika typer av peeling, de med grövre korn och de med mindre, köper du en med mindre korn kan du använda den fler gånger i veckan.

Något annat som är bra att tänka på och som inte har med produkter att göra är stress, ju mer stressad kroppen är desto mer producerar du fett, så försök att koppla av och kanske ta tid för dig själv och lägga en ansiktsmask och bara njuta :-)

 
Denna kräm är bra att ha, som ni ser innehåller den aloe vera vilket verkar lugnande mot hyn (nivea har väldigt bra serier till ett bra pris mellan 50-75 kr beroende på vart du köper den)


Imorgon kommer tips för de med torr hy!

Ha en bra kväll så hörs vi imorgon

Kommentarer
Postat av: mia

Ni som bor i södra skåne, malmöområdet, ystad, simrishamn m.m LÄS mitt inlägg. Ett tips till er som inte vill bli utsatta för detta.

2009-05-23 @ 23:41:14
URL: http://miary.blogg.se/
Postat av: Michaela

härligt blogg men vore kul med en roligare design .. :)

men jag säger ju bara vad jag tycker för det lockar fler läsare till att orka läsa texterna har jag fått bevisat! ;)

2009-05-24 @ 07:22:42
URL: http://mejx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0