Torr Hy

Häromdan gick vi igenom basic stegen för fet hy och här kommer fortsättningen men denna gång för er alla därute som har torr eller känslig hy!

Många är vi som har torr hy, denna typ av hy kräver extra vård. Torr hy innehåller för lite olja och åldras mycket fortare än fet hy, man får snabbare rynkor och linjer. Men det absolut viktigaste är att smörja in sig med en fuktkräm och inte använda produkter som innehåller alkohol då detta torkar ut hyn mer än vad den redan är. Ni som blir glansiga i T-zonen kanske tror att ni är feta i hyn och använder produkter mot fet hy MEN det kan vara så att ni egentligen är alldeles för torra vilket får hyn att vilja samla all fett på samma ställe för att försvara sig mot det torra i övriga ansiktet. Därför är det viktigt om man själv inte vet, att fråga någon. Men typiska tecken på torr hy är att den kliar, svider när du varit ute i kylan (ansiktet känns "stelt") och man blir flammig lätt!

Bra sätt att skydda sin hud:

- Använd solkräm, då din hy behöver extra skydd för att förhindra tidigt åldrande. Man kan köpa fuktkrämer som innehåller solskydd. 
- Använd kräm både dag och natt. Den du använder nattetid kan gärna vara fetare.

- Använd en ansiktsskrubb som är anpassad för mer känslig hy.
- Ta inte långa duschar då även detta är uttorkande, speciellt om du duschar i varmt vatten då det löser upp oljan i hyn, ducha inte med så hög temperatur!
- Lägg gärna en ansiktsmask lite då och då.
- Var noga med att ta hand om din hy och ät rätt.

Nive har en väldigt bra serie för de med torr och känslig hy, den innehåller till och med SPF 8, vilket ger extra skydd om dagen


Denna kräm hjälper verkligen! Vi båda har extremt torr hy och denna hjälper faktiskt som ett skydd under dagen. Den kan verka glansig när man applicerar den, men efter några minuter sugs den in i hyn och då kan du applicera sminket   :-)

PS. För er som vill ha tips om hemmagjord skrubb och ansiktsmask kommer det att läggas upp senare i bloggen, så håll utkik ;-)

Ha det gött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0